Actualitat

Preparant la 2a jornada al voltant de la transició laboral de la dansa

04/08/2015

La segona jornada al voltant de la transició laboral dels professionals de la dansa ja té data. Serà el divendres 20 de novembre a Barcelona, i estarà organitzada per la taula de treball formada per diferents
professionals i constituïda a partir de la trobada que es va dur a terme l’any passat, amb la coordinació de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i l’Associació de Companyies Professionals de
Dansa de Catalunya.

En aquesta segona edició es vol posar un especial èmfasi en el concepte de Transició. Per una banda, des d’una mirada específica del sector, però per l’altra des de la transversalitat d’altres àmbits de la societat. És evident que la “jubilació” està en moments de replantejament i canvi, i hi ha oficis que condicionen els seus professionals a fer una transició avançant-se a aquesta necessitat, com és el cas de la dansa.

A la jornada volem comptar amb la intervenció d’una de les poques entitats europees que en aquests moments està desenvolupant un programa de transició: l’Stichting Omscholingsregeling Dansers, el programa de reconversió holandès creat l’any 1986. També comptarem amb la presència d’altres ponents nacionals per tal continuar treballant, amb l’objectiu de dotar d’eines necessàries per al desenvolupament de tot el potencial dels professionals de la dansa primer a través de la seva carrera com a intèrprets, però també, i sobretot, més enllà dels escenaris.

La taula de treball que porta gairebé un any reunint-se està formada pels següents professionals: Catherine Allard, Francesc Bravo, Maria Campos, Olga Cobos, Sílvia Cuesta, Júlia Faneca, Laura Gutiérrez, Carles Mallol, Elisenda Moya, Toni Mira, Jordi Pérez, Anna Romaní, Beatriu Daniel i Cèsar Compte (APdC).