Actualitat

Les 225 Beques ‘Premis Barcelona 2020’ ja tenen projectes guanyadors

13/07/2021

L’Institut de Cultura ha fet pública la resolució definitiva de les Beques Premis Barcelona 2020. Ja es coneixen els 225 projectes premiats en els tres àmbits, quatre línies i quinze modalitats diferents de les beques, pensades per donar suport al teixit cultural, educatiu i científic en el context extraordinari de la pandèmia. La relació completa dels projectes seleccionats es pot consultar fent clic aquí.

El proper dijous 15 de juliol, en una gala al Teatre Grec de Barcelona presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb l’assistència del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, es farà un acte públic de reconeixement a les persones i entitats becades.

Suport al teixit cultural i científic

Les beques Premis Barcelona 2020 van ser creades per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) recollint una proposta del Consell de Cultura de la Ciutat, que va decidir transformar els Premis Ciutat de Barcelona en la seva edició de 2020 per tal de reactivar un sector castigat fortament per la crisi sanitària. Les beques s’emmarquen en el tercer paquet de mesures per donar suport al teixit cultural i científic davant les dificultats derivades de la pandèmia.

La dotació pressupostària total de les beques és d’1,6 milions d’euros, amb ajuts de 6.000 ó 10.000 euros per projecte, segons la modalitat. Una partida que se suma als més de 5 milions d’euros de la convocatòria ordinària de subvencions, que té com objectiu donar suport a la promoció d’activitat cultural de la ciutat i que enguany ha recollit també un total de 1.020 projectes.

Els 225 projectes becats han estat seleccionats d’entre un total de 2.275 candidatures. El 86% corresponen a l’àmbit de la cultura, i la resta es reparteixen entre els àmbits de ciència i educació. Des de l’ICUB s’ha decidit donar continuïtat a les Beques, tot i que la nova convocatòria presentarà algunes variacions. Es restringirà a projectes de creació artística, i no substituirà els Premis Ciutat de Barcelona sinó que els complementarà.

Els jurats de les beques

Els tres jurats de les Beques Premis Barcelona 2020 han estat formats per les persones següents:

A proposta del Consell de la Cultura de Barcelona, per l’àmbit de Cultura:

Pilar Cruz Ramón, Arnau Horta Sellarés, Maitane Beaumont, Laura Benítez Valero, Miquel Cabal Guarro, Amadeu Carbó Martorell, Hiuwai Chu, Jordi Fosas Colomer, Oriol Puig Taulé, Cristina Pujades Corbi, Antonio Ramírez González, Cristina Riera Jaume, Marta Selva Masoliver i Israel Solà García.

A proposta del Consell d’Educació de Barcelona, per l’àmbit d’Educació:

Anna Cros Alavedra, Nicolás Barbieri Muttis, Sandra Gimeno Herrera, Lluís Vallvé Cordomí

A proposta del Consell Assessor Científic de Barcelona, per l’àmbit de Ciència:

Michele Catanzaro, Tatiana Kourochkina, Núria Jar Benabarre, David Bueno i Torrens, Maria Heras López