Actualitat

Nova píndola formativa sobre ‘Desenvolupament d’accions de públics per part d’artistes i companyies d’arts escèniques’

20/05/2021

Dia: 26 de maig

Hora: 11 h

Via zoom

Sessió gratuïta per a persones associades

El 26 de maig les associacions de professionals de les arts escèniques de Catalunya organitzen una formació online enfocada a les companyies i artistes per explorar l’ampli ventall de possibilitats i recursos que tenen per oferir accions de públics a teatres, festivals i ajuntaments. Són activitats que puntuen a les subvencions públiques per a produccions i gires d’espectacles, i cada cop són més els equipaments i esdeveniments culturals que les inclouen a les seves programacions. L’objectiu de la sessió és dotar d’eines i idees als artistes per a què elaborin i creïn accions de públics com a activitats complementàries als seus espectacles.

Participaran a la trobada Silvia Duran, directora de l’Àrea de Desenvolupament de públics de l’ICEC, Tracy Sirés, directora executiva del Teatre Auditori de Granollers, i Javier Ibacache*, cap de la Unitat de Programació Artística i Formació de Públics del Ministerio de las Culturas, las Artes y el Patrimonio de Xile. La sessió la tancarà Berta Solé, com a representant de laProducció Nacional de Circ, per compartir les seves experiències amb les accions de públics.

La sessió està oberta a les persones associades a les entitats organitzadores: APdC, AAPDC, TTP, APGCC i APCC.

PROGRAMA

11:00-11:10 h    Benvinguda i presentació

11:10-11:40 h    Sílvia Duran: polítiques del Departament de Cultura per promoure les accions de públics. Criteris de valoració d’accions de públics per part de companyies i artistes en les subvencions.

11:45-12:15 h    Tracy Sirés: La importància de la creació de públics pels teatres. Prioritats i necessitats dels equipaments públics i possibilitats de col·laboració amb els artistes.

12:15-12:30 h    Pausa

12:30-13:00 h    Javier Ibacache: casos de bones pràctiques d’accions de públics a Xile. Experiències que vinculen organitzacions culturals als seus territoris.

13:00-13:30 h    Berta Solé. Cia de la Producció Nacional de Circ – Estat d’Emergència.

13:30-13:40 h    Torn de preguntes

13:40 h    Tancament