Actualitat

Per què anar a la VAGA GENERAL del 29-S? Llegeix el manifest de l’APdC

23/09/2010


L’APdC us convoquem a adherir-vos a la manifestació de la Vaga General del proper 29 de setembre en contra de les retallades socials i la reforma laboral donat que considerem que aquesta afecta a tots els treballadors. Ens trobarem a:

/>/>/>
Dia: 29 de setembre

Hora: 17:45 h  />/>/>/>/>/>/>/>/>/>/>/>/>/>/>/>/>/>/>

Lloc: c/ Pau Clarís amb

c/ Provença


Per què has d’anar tu a la vaga?
Llegeix el manifest de l’APdC:

La reforma laboral afecta a tots els treballadors, entre ells els professionals de la dansa. El govern hauria de tenir la capacitat de liderar un país a través del diàleg social i no només fent cas a les entitats financeres i grans corporacions europees que a més són les que han provocat la crisi. Les reformes que el govern vol imposar no serviran per crear ocupació, augmentaran els contractes temporals, facilitaran i abaratiran l’acomiadament, reforçaran el poder dels empresaris per fixar unilateralment les condicions de treball, debilitaran la negociació col·lectiva i agreujaran la precarietat laboral.

En el sector de la cultura els treballadors, especialment els artistes, intèrprets i tècnics, estem sotmesos a abusos de contractes temporals i treballs imposats per un lliure mercat, que no respecta la protecció dels nostres drets en els convenis col·lectius, incomplint-los amb total impunitat.

En les arts escèniques, la crisi dels ajuntaments l’acaben pagant des dels empresaris culturals i els autors, fins als treballadors: actors, directors, escenògrafs, ballarins, músics, regidors i tècnics, amb cancel·lacions de contractes i amb retards de més d’un any en el pagament.

La cultura és un servei públic, que a més, representa en termes percentuals econòmics, el 4 % del producte interior brut d’aquest país. Per això, la vaga del 29 de setembre ens involucra a tots i totes, les associacions professionals i sindicals del sector cultural. Per això l’APdC expressa el seu suport i adhesió a la convocatòria del 29-S feta pel moviment sindical català, i us demana que us hi adheriu, per fer sentir la veu de la dansa.