Actualitat

‘Per a qui treballem? comunitat, participació i nous públics’ a la Fira Mediterrània de Manresa

04/08/2014


Dies 9 i 10 d’octubre – Llotja Professional de la Fira Mediterrània 

Més de 30 ponents en 10 sessions diferents 

PER A QUI TREBALLEM?
 
En un context com l’actual -de profundes transformacions socials i econòmiques- nombroses veus es plantegen quin ha de ser el paper de la cultura i si aquesta pot respondre d’una forma encara més àmplia a les necessitats de la societat. Les jornades Per a qui treballem? Comunitat, participació i nous públics volen servir d’ajuda als professionals de la cultura per ampliar visions i perspectives, mostrant projectes d’èxit i promovent la reflexió constructiva. 

RESUM D’ACTIVITATS
 
El Diàleg Inaugural entre el ballarí i coreògraf Cesc Gelabert i la filòsofa i pedagoga Eulàlia Bosch obrirà aquestes Jornades donant pas al primer Panell d’Experiències, dedicat a la presentació d’iniciatives creatives de participació i desenvolupament de públics amb Agost Produccions, Indies Keeping Secrets i el projecte escènic valencià Cabanyal Íntim. 

Les Jornades inclouran una Formació a càrrec d’Antoni Laporte, director d’Artimtería dedicada a “El màrqueting i els públics: Saps qui és la teva audiència? amb la col·laboració del Servei de Desenvolupament Empresarial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Amb un format de Taula de Pensament i sota la moderació d’Eva Garcia, reunirem a un grup de professionals vinculats a la creació artística i la programació per conversar entorn a l’espai que propostes produïdes per persones diferents ocupen als nostres escenaris. Hi prendran part Thomas Noone, Cesc Casadesús, Montse Faura, Toni Mira, Pep Tugues i Thomas Louvat, entre d’altres. 

La Festa, així com la resta de manifestacions culturals que transcorren a l’espai públic tindran un paper destacat el divendres 10 d’octubre amb una Conferència a càrrec de Manel Delgado, que també intervindrà a la Taula Rodona liderada per Bienve Moya, amb Joan Josep Guillen, Josep Bargalló i Manel Vilanova.
 
El darrer Panell d’Experiències presentarà cinc Festivals amb programacions culturals de carrer per a demostrar-ne el seu potencial social. Coneixerem el Festival Rendez Vous Chez Nous, de Burkina Faso; el Festival Internacional de Artes de Calle de Valladolid, el Festival Al Carrer de Viladecans, l’Stockton International Riverside Festival, del Regne Unit; i Scènes de Rue – Festival des Arts de la Rue, de Mulhouse.  

Les Jornades acomiadaran aquesta edició amb una Taula de debat titulada “Practiques socials en festivals de música”
 
Per assistir a les jornades cal acreditar-se com a professional a la Fira (els socis APdC teniu un 50% de descompte) i reservar plaça enviant un correu a serveijornades@firamediterrania.cat. L’acreditació dóna accés a tots els espectacles programats i a totes les activitats professionals. Es liurarà un certificat d’assistència de 10 hores.  + info: https://www.dansacat.org/acreditacio-de-professionals-a-la-17a-de-la-fira-mediterrania-de-manresa-amb-un-50-de-descompte-per-a-socis/