Actualitat

Pepe Hevia guanya el El Certamen Internacional de Coreografia Burgos-Nova York

03/08/2009

El Certamen Internacional de Coreografia Burgos-Nova York 2009 va concloure ahir. Després d’una setmana, la resolució del jurat va posar el punt final a una edició en què hi ha hagut al voltant de 9.000 espectadors.

En la categoria de Dansa Moderna, el coreògraf Pepe Hevia, director de la Companyia Pepe Hevia Danza, es va proclamar guanyador (9000€) amb “Detrás del cristal”. La peça, interpretada pel corògraf i ballarí Nico Ricchini, explora la fragilitat de les relacions humanes i el fil imperceptible que marca el límit entre la dependència, l’absoluta companyia i la desconnexió sobtada. Aquesta peça forma part de l’espectacle “Instantes” que s’estrenarà a finals de setembre al Teatre Tantarantana.

El segon premi va recaure en l’obra “Llena de flores tu boca”, de Miryam Mariblanca. Van completar el palmarès els guardons a Edurne Sanz, Mou Dansa, Jorge M. Crecis, Freddie Opoku-Addaie i el accèssit al corògraf xilè Matías Marré Medina.

Una altra de les categories a concurs, la de Dansa Vertical, va premiar l’espectacle de la companyia Sauce com el millor dels presentats a concurs. La peça “Falso giro 2”, coreografiada pel creador sevillà Samuel Delgado, va merèixer el favor del jurat per incorporar amb encert altres llenguatges artístics de manera eficaç.

En l’apartat dedicat als llenguatges urbans, el Jurat va designar la coreografia “Chof”, de Susanna Ayllón Camasara i el grup D’Block, com la millor de les peces a concurs. El segon guardó, va recaure en l’espectacle “Raise me up”, una creació de Rocío Baena, en la qual tenen cabuda el Bboying, el house i el hip hop.