Actualitat

Pendents de l’aprovació de les restriccions anunciades per la Generalitat per fer front als rebrots de COVID-19 i de com afectaran al sector cultural

17/07/2020
Segons ha anunciat aquest migdia La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, s’aplicaran una sèrie de restriccions a Barcelona i 12 municipis de l’àrea metropolitana, així com al Segrià i a la Noguera, que amplien les que ja s’aplicaben fa uns dies a tres barris de l’Hospitalet de Llobregat.
Aquestes mesures, que estan pendents d’aprovació judicial i de ser publicades al DOGC, i que en un principi tindrien la vigència de 15 dies, recomanen evitar sortir de casa a no ser que sigui necessari, i no desplaçar-se a segones residències.
Afecten a Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat,  Sant  Boi  de  Llobregat,  Cornellà,  Sant  Just  Desvern,  Esplugues  de Llobregat,  l’Hospitalet  de  Llobregat,  Montcada  i  Reixach,  Santa  Coloma  de Gramenet, Sant Adrià de Besós i Badalona, a més dels municipis del Segrià i de la Noguera.

Quant al sector cultural, l’APdC està recopil·lant, juntament amb la nostra assessora legal, l’advocada Andrea Leunda, la informació per saber quina és l’afectació tant a sales d’exhibició, com a processos d’assaig i centres de formació de dansa.

Segons el punt 7 de la resolució, “se suspèn l’obertura al públic d’equipaments culturals com ara arxius, de locals i establiments on es desenvolupen espectacles públics, com ara teatres, cinemes i esdeveniments esportius, activitats lúdiques, recreatives, parcs  d’atraccions i parcs recreatius infantils en recintes tancats, activitats esportives, com ara gimnasos, i  dels locals i establiments d’oci nocturn, com ara sales de festa i discoteques, i qualsevol altre que impliqui un interacció d’un nombre important de persones que pertanyen a grups de convivència diferents per l’increment del risc de transmissió comunitària”.
Però el mateix punt estipula que “No obstant, els Ajuntaments inclosos en l’àmbit territorial corresponent poden, amb autorització prèvia del Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT, habilitar espais adequats, incloent equipaments culturals, socials, educatius o esportius, sempre respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva (bàsicament, compliment de la  distància  de  seguretat  interpersonali  ús  de  la  mascareta),  amb  hora  concertada  i registre de dades de contacte”.
Per altra banda, s’està estudiant la continuïtat del Festival Grec, que tenia un pla concret de mesures aprovat pel Procicat.
Pel què fa als centres de formació de dansa, tampoc està clara l’afectació, ja que no es citen les activitats d’aquestes característiques.

Per tant, estem molt pendents de com es desenvolupen aquestes mesures i tant bon punt tinguem més informació us la farem arribar pels nostres canals de comunicació habituals (xarxes socials i butlletí).

Us recordem que tenim servei d’assessorament legal gratuït per a les persones associades a l’APdC, i que cal demanar a través d’aquest enllaç.