Actualitat

Pelegrins, de Miquel Barcelona, seleccionat pel Re-Mou-Te 2017

26/06/2017

El projecte Pelegrins, de Miquel Barcelona, és la proposta seleccionada en la tercera edició de Re-mou-te, un projecte impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i la Fundació SGAE per apropar creadors de dansa de diferents generacions, i reivindicar el llegat coreogràfic de Catalunya. 

Re-mou-te té com a principal objectiu la transmissió de coneixement entre els artistes de diferents edats i amb diferents punts de vista, que revisen conjuntament peces coreogràfiques ja creades, per arribar a la creació i presentació d’un nou treball.

La peça Pelegrins de Miquel Barcelona es basa en Llibre Vermell, de la companyia DART de Guillermina Coll, peça de l’any 1988 que estava inspirada en el Llibre Vermell de Montserrat, un còdex que data de 1399 i és considerat la primera notació coreogràfica, la qual recull cants i danses dels pelegrins que visitaven Montserrat.   

Com en la peça original, Miquel Barcelona proposa deixar de banda el punt de vista religiós i centrar-se en les voluntats de dues figures: la dels pelegrins (de llibertat, d’aprendre, de moure’s, de fer música i compartir moments de joia) i la del Llibre Vermell (de captar aquestes vivències). Com a novetat, l’artista aposta per un espectacle amb 3 ballarins (un noi i una noia de 30 anys i una de l’elenc original) i un músic en directe.

El projecte creatiu anirà acompanyat d’un enregistrament en les diferents fases del procés per tal de documentar-lo i poder disposar d’un material que formarà part de l’arxiu gràfic de la història de la coreografia contemporània catalana.

La proposta resultant del procés, d’entre 20 i 30 minuts de durada, es presentarà públicament el 27 d’octubre de 2017 a La Caldera Les Corts de Barcelona.