Actualitat

Patronal i sindicats acorden augmentar les taules salarials dels professionals de dansa que treballen al sector audiovisual

18/02/2022

Aquests salaris tenen efecte retroactiu a data 1 de gener de 2022

El passat 31 de gener de 2022 es va acordar apujar les taules salarials per a professionals de la dansa que treballin en obres audiovisuals. Així ho han ratificat diversos representants empresarials i sindicals* entre els quals es troba CONARTE, de la qual l’APdC forma part.

Entre les mesures que s’aplicaran s’ha acordat: 

  • Actualitzar els salaris per al 2022. Aquestes actualitzacions s’efectuaran a tots els Papers adscrits a les produccions de Cinema, Televisió i Obres de Baix Pressupost com la publicitat. Aquestes taules salarials resultaran d’aplicació des de l’1 de gener de 2022.
  • L’actualització salarial aprovada suposa un increment del 6,5 % respecte les taules salarials de l’any 2020/2021, i es correspon amb l’increment experimentat per l’IPC interanual des. 2020 – des. 2021.

Les taules salarials

El Conveni del Sector Audiovisual Estatal estableix tres categories dins el grup professional de ballarins: primer ballarí, ballarí solista i cos de ball. A les taules salarials se seguiran les següents equivalències: primer ballarí/actor protagonista, ballarí solista/actor secundari i cos de ball/actor de repartiment. Podeu revisar les equivalències a les taules salarials a l’annex que trobareu fent clic aquí.

Podeu consultar el conveni de 2016 fent clic aquí.

*Els representants sindicals i empresarials reunits el 31 de gener de 2022 van ser APCP, PATE, PIAF, PROA, PROFILM, CCOO, UGT, UAA i CONARTE.