Actualitat

“Paragrafies”, nova col·lecció de monogràfics sobre coreògrafs de Catalunya

27/08/2020
Neix «Paragrafies», una nova col·lecció de monogràfics sobre coreògrafs catalans que edita Mercat de les Flors, Institut del Teatre i Editorial Comanegra. El projecte presenta la dansa alhora com a eina de creació i de pensament, i de moment compta amb dos números: El que m’agradaria que la dansa fos, de Cesc Gelabert, i Discozombi, de Pere Faura.
Gelabert transcriu el resultat de les seves experiències de cinquanta anys d’espectacles, classes, cursos, conferències, articles o entrevistes. Parla de la dansa com a art però igualment de la dansa en general, en la vida, i els seus aspectes pedagògics o les relacions amb altres arts o les diferents famílies de la dansa i el moviment.
Pere Faura se centra en les discoteques, un espai, per a ell, de llibertat. “És aquell lloc on la gent es comunica a través del moviment, i la paraula passa a ser secundària”.

«Paragrafies» té com a objectiu valorar, fer visible i transmetre el pensament coreogràfic i l’univers poètic i conceptual dels creadors de la dansa. Una col·lecció que vol recollir el llegat dels artistes d’aquesta disciplina i eixamplar la informació i memòria que tenim sobre la pràctica de la dansa. Els propers volums seran protagonitzats per Marina Mascarell Maria Muñoz i Andrés Corchero.