Actualitat

“Pájaros Muertos” de La Veronal, Premi San Miguel al millor espectacle de FiraTàrrega

15/09/2011

La producció Pájaros Muertos de La Veronal ha estat la més votada pel públic de la FiraTàrrega i s’ha fet amb el Premi San Miguel, dotat de 6.000 euros i un trofeu commemoratiu. Aquest premi és un dels millor dotats econòmicament pel que fa a fires i festivals europeus.

L’espectacle Pájaros Muertos de la Veronal es va estrenar a FiraTàrrega després de participar en el Programa de Suport a la Creació de la fira, gràcies al qual la companyia va residir unes quantes setmanes a Tàrrega  per crear l’espectacle.

Aquest projecte coreogràfic de carrer està ambientat en l’univers i en la trajectòria vital de Pablo Picasso, amb un retaule d’imatges evocadores de la passió del genial pintor. Cal destacar que aquest espectacle va comptar amb la participació del territori, ja que hi van actuar alguns targarins i, a més, tenia la participació de la xaranga Va i Vé i la Banda Municipal de Bellpuig.

L’espectacle de dansa parteix del treball previ estrenat al Museu Picasso de Barcelona el 2009 i ha estat reconstruït atenent les característiques del seu emplaçament a Tàrrega, amb nous paràmetres dramatúrgics i coreogràfics i partint del pretext pictòric per entrar en un territori al·legòric de guerres, viatges i amors.

http://www.youtube.com/watch?v=fFZr8_2TIT8