Opinions

Felicitats a tots!

La presentació del Pla integral  és un fet molt important pel sector de la dansa ja que per primer cop s’ha manifestat un ferm compromís polític i institucional per tirar endavant una sèrie de mesures de millora consensuades amb el sector. L’APdC valora positivament el procés de diàleg, de participació i de consens amb les institucions públiques.

Hem fet arribar les propostes del sector i les hem defensat davant del DCMC i el CoNCA. Ha estat una tasca intensa que, tot i donar un molt bon fruit, cal continuar. Com va dir ahir Jordi Cortés “hi ha molta feina per endavant i el sector porta molts anys treballant i ara més que mai està preparat per afrontar nous reptes. El Pla Integral és la primera pedra que ha de servir per construir el gran edifici de la dansa”. 

Aquest pla ha sobreviscut a múltiples canvis polítics. Alguns han fet que el procés hagi estat llarg i amb interrupcions. Hem estat perseverants i ni les esperes ni les interrupcions ens desanimen a continuar-ho sent en el futur.

Ara estem en un moment important, tot just comença a caminar el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, que liderarà el Pla Integral amb el compromís actiu del Departament. El Pla Integral és un marc consensuat amb el sector que s’ha de dotar d’eines adequades per tirar endavant aquest ambiciós projecte de país.

No volem acabar sense donar les gràcies a tots els professionals que han participat en taules rodones o ens han fet arribar les seves reflexions. Som molts, més dels que ens imaginem, els que dia a dia pensem i treballem per millorar les condicions de la dansa.

Felicitats a tots!