Actualitat

Ölelés de gira per Amèrica

28/10/2008

La companyia Alta Realitat i DMDanza  estan presentant aquest dies la seva producció Ölelés en una gira per Amèrica. El 22 d’octubre Jordi Cortés i Damián Muñoz van iniciar les actuacions a Caraques i el 25 i el 26 van ser a Santo Domingo. El 29 estaran a Ensenada i el 31 a Mexicali per dos dies més tard, el 2 de novembre, ser a Tijuana. La gira finalitzarà a Los Ángeles on estaran del 6 al 8 de novembre.

Ölelés, Premi Ciutat de Barcelona de Dansa 2004 i Premio a la Mejor Propuesta de Danza de la Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca al 2005, està inspirada en la novel·la L’última trobada, de l’escriptor hongarès Sándor Márai. La novel·la narra com dos homes es separen i es retroben després de 40 anys. Han tingut vides molt diferents, un d’ells ha estat molt aïllat, l’altre és un gran viatger encara que duu amb si molta solitud.  La peça de Cortés i Muñoz està basada en el moment de la trobada entre els dos amics, l’amistat dels quals ha estat modelada pel temps i la distància.

“Ölelés” és una paraula d’origen hongarès que significa: matança i petó a l’hora. La trobada dels dos amics és un duel sense armes, tots dos son caçadors i preses.

La peça s’ha presentat ja per gran part d’Espanya, així com Itàlia, Equador, França, Itàlia, Alemanya i Portugal.