Actualitat

Obrim convocatòria de propostes coreogràfiques per la 6a edició del Balla’m un Llibre

04/02/2020

El projecte Balla’m un llibre celebra la seva 6a edició acostant la dansa a la ciutadania en una programació especial creada al voltant de Sant Jordi i el Dia Internacional de la Dansa, i oberta a tot el públic. Parteix de la literatura per apropar el llenguatge coreogràfic a tots els usuaris de les biblioteques participants.

Enguany l’APdC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya tornaran a apostar per la creació de noves peces relacionades amb la literatura i, més concretament, amb l’univers del poeta Josep Carner, de qui es commemora el cinquantè aniversari de la seva mort, i de l’escriptor, mestre i pedagog italià Gianni Rodari, de qui es commemora el centenari del seu naixement.
Els dos projectes seleccionats es desenvoluparan al llarg del 2020, amb estrena a Barcelona i cinc actuacions en biblioteques de diferents municipis del territori català.
PERFIL DEL COREÒGRAF/A

1. Es valorarà l’experiència professional com a coreògraf/a.

2. Experiència en treballar per a públic heterogeni (edats, estils, diferents vinculacions amb la dansa…).

3. Imprescindible ser soci o sòcia de l’APdC.

DESCRIPCIÓ DE LES TASQUES
Els coreògrafs o coreògrafes hauran de dur a terme les següents tasques:

–    Crear i desenvolupar la proposta artística i coreogràfica, prenent com a base l’univers literari del poeta Josep Carner o l’obra “Contes per telèfon” de Gianni Rodari . La durada aproximada de la peça ha de ser d’entre 15 i 20 minuts. Només s’acceptarà una proposta per creador.

–    Les propostes han de ser fàcilment adaptables a espais d’exhibició no convencionals (des de sales de lectura fins a espais exteriors de les biblioteques).

–    Els creadors o creadores seleccionats/des es coordinaran amb el Servei de Biblioteques per conèixer els espais d’actuació i pactar calendari. El mateix dia de l’actuació es realitzarà just després de la representació una trobada amb els creadors/es i el públic assistent amb l’objectiu d’explicar les connexions entre la coreografia i l’obra literària seleccionada.

PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES
Els candidats i candidates han de presentar:

1.    El currículum professional.

2.    Breu explicació del projecte a realitzar (màxim dues pàgines), indicant la relació de la proposta coreogràfica i l’obra o obres escollides de Josep Carner o “Contes per telèfon” de Giani Rodari.

Com presentar-ho: Per e-mail a projectes@dansacat.org fins al 15 de març de 2020.

El fet de participar a la present convocatòria significa l’acceptació d’aquestes bases. 

Criteris de selecció:
Per tal de dur a terme la selecció es tindrà en compte:

1.    Ser soci/a de l’APdC.
2.    Experiència coreogràfica.
3.    Projecte presentat.
4.    Coneixement i vinculació de la proposta amb l’univers literari de Josep Carner o “Contes per telèfon” de Gianni Rodari.

PROCEDIMENT DE SELECCIÓ
La Comissió de Selecció estarà formada per dos membres de junta de l’APdC i dos membres designats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La resolució es farà pública (a dansacat.org) la setmana del 23 de març.

REMUNERACIÓ
Les tasques de creació coreogràfica i les despeses que se’n derivin (ballarins, transport, necessitats tècniques específiques) comptaran amb una remuneració de 2.000€ (base imposable), que inclou l’estrena de la peça a Barcelona. En motiu de les commemoracions corresponents de l’any Carner i Rodari, les peces es representaran en 5 ocasions més cadascuna amb un pressupost total, que engloba totes les actuacions, de 3.500€ (base imposable).

Caldrà presentar les factures corresponents a la creació i a l’estrena a Barcelona a l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya – APdC, i les de la resta d’actuacions al Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat.

CALENDARI
Presentació de propostes: fins al 15 de març.
Resolució de la convocatòria (publicació a dansacat.org): la setmana del 23 de març.
Estrena de la peça: a Barcelona, durant el 2020.
Gira per 5 biblioteques de Catalunya: durant el 2020.