Actualitat

Només les escoles de dansa autoritzades, a més de les de formació reglada, podran obrir a partir de dilluns 8 de febrer

08/02/2021

Des de l’APdC seguim insistint al Govern de la necessitat d’obrir tots els centres de formació, atès que realitzen la mateixa activitat i compleixen les mateixes mesures sanitàries

Les sancions per obrir locals o realitzar activitats que han estat expressament prohibides poden oscilar entre els 3.000 i els 60.000 euros en els casos considerats greus i arribar als 600.000 en els molt greus

Dijous passat el Govern de la Generalitat va anunciar canvis en les mesures de contenció de la pandèmia. Unes modificacions que permeten des del 8 de febrer l’obertura de les escoles de dansa autoritzades per la Generalitat. No obstant, la decisió deixa fora centenars de centres de formació no autoritzats, que hauran de romandre tancats fins a la propera revisió. Des de l’APdC seguim interlocutant amb les administracions per fer entendre la situació de desprotecció a la qual es veuen abocades aquestes escoles.

Per tant, ara per ara només els centres de formació d’adults reglats i les escoles de dansa autoritzades pel Departament d’Educació podran reprendre la seva activitat. En tots els casos s’hauran d’adoptar les mesures sanitàries pertinents i complir amb les actuals restriccions d’aforament de sis alumnes.

Sancions per obertura d’activitats suspeses

L’obertura de locals, celebració d’actes o realització d’activitats que hagin estat expressament prohibides o suspeses per les mesures acordades per les autoritats seran sancionades. Aquestes sancions poden oscilar entre els 3.000 i els 60.000 euros en els casos considerats greus i arribar als 600.000 en els casos molt greus.

Una vegada qualificada la gravetat de les infraccions s’imposaran les sancions en grau mínim, mitjà o màxim d’acord amb els criteris següents: la negligència i la intencionalitat del subjecte infractor; la quantia de l’eventual benefici obtingut; la gravetat de l’alteració sanitària i social produïda; l’incompliment dels requeriments o les advertències previs per qualsevol mitjà; el nombre d’afectats; la durada dels riscos; l’existència de reiteració o reincidència.

Podeu llegir el decret referent a sancions fent clic aquí.

Seguirem informant degudament de totes les novetats quant a restriccions i mesures que afectin a tots els centes de formació de dansa de Catalunya.