Actualitat

L’APdC demana al PROCICAT que reconsideri la decisió de mantenir tancats els centres de formació de dansa no autoritzats

04/02/2021

El Govern ha anunciat avui en roda de premsa que a partir del 8 de febrer les escoles de dansa autoritzades per la Generalitat podran reprendre l’activitat formativa, mentre que les no autoritzades continuaran tancades

Aquest migdia, el Govern de la Generalitat ha comparegut en roda de premsa per anunciar canvis en les mesures de contenció de la pandèmia. Unes modificacions que permetran l’obertura de les escoles de dansa autoritzades per la Generalitat a partir del dilluns 8 de febrer. No obstant, la decisió deixa fora centenars de centres de formació no autoritzats, que hauran de romandre tancats fins a la propera revisió. 

Des de l’Associació de Professionals de la Dansa hem adreçat una carta a la direcció del PROCICAT per mostrar el nostre desacord amb les mesures adoptades. Unes mesures que no se sustenten en cap fonament sanitari o jurídic objectiu i que provoquen un greu perjudici per la major part dels centres que imparteixen formació no reglada de dansa i música a Catalunya. 

Entre les raons que exposem a la direcció del PROCICAT, destaquem que:

  • S’està discriminant entre centres que duen a terme la mateixa activitat i als quals se’ls hi apliquen les mateixes mesures de prevenció de propagació de la COVID-19.
  • No hi ha cap fonament que justifiqui la reobertura de gimnasos amb un límit de 6 alumnes per sessió i, a la vegada, es continuïn mantenint tancats els centres no autoritzats de dansa i música de formació no reglada (els quals, fins a finals d’any, també podien donar classes a un màxim de 6 alumnes per classe). 
  • Aquest greuje comparatiu pot comportar un gravíssim i insalvable perjudici per aquells centres de formació no reglada. Uns centres que compleixen amb totes les mesures i que s’estan veient abocats al tancament definitiu a causa de l’absoluta incapacitat per part del Govern d’entendre els sectors que regula i gestiona.

Tanmateix, hem volgut deixar constància que l’APdC ha intentat en multitud d’ocasions contactar amb els diferents Departaments de la Generalitat encarregats de gestionar la crisi sanitària a fi d’explicar la idiosincràsia del sector en el qual treballem, sense haver obtingut en cap cas una resposta satisfactòria. Per aquest motiu, reiterem un cop més la nostra disposició per tractar aquestes qüestions amb el Departament que calgui a fi que les mesures deixin de ser arbitràries i perjudicials per gran part del sector. Sol·licitem també una resposta fonamentada en la qual s’exposin els motius jurídics i sanitaris que han portat a resoldre l’obertura de les escoles de dansa autoritzades, mantenint tancats els centres de dansa i música no autoritzats.