Actualitat

Obert el termini per presentar-se als Premis Òrbita

12/12/2022

Premis Òrbita de dansa contemporània és un concurs que neix per apoderar la dansa contemporània en tots els seus àmbits i esdevenir, des de la excel·lència, una via de projecció pels professionals d’aquest sector artístic.

Aquest guardons tenen com a objectiu fomentar i promoure la dansa contemporània, amb la voluntat de contribuir en la seva divulgació i coneixement, i fer-ho a partir de tres aspectes diferenciats, però alhora complementaris d’aquesta disciplina: la difusió, la formació i la creació.

Des de la ciutat de Reus, com a seu d’aquesta òrbita, es vol formar als joves amateurs, perquè puguin tenir una projecció cap a la professionalitat, oferint els recursos necessaris per a evolucionar en l’art de la dansa contemporània.

Us donem a conèixer la seva primera edició, on podreu gaudir de 3 diferents concursos: Un amateur, un professional i un de performance.

El 1r Concurs Premis Òrbita té com a finalitat la difusió, la superació i la formació dels alumnes en dansa contemporània a través de les escoles de Catalunya, d’Espanya i dels altres països participants en el concurs.

El 1r Certamen Coreogràfic Òrbita neix des de PREMIS ÒRBITA DE DANSA CONTEMPORÀNIA, organitzat des del Centre de Lectura, amb la col·laboració del Consorci del Teatre Bartrina, l’Escola de Dansa del Centre de Lectura i l’IMRC, és un escenari on poder conèixer les últimes propostes d’artistes internacionals. 

El 1r Concurs de Performance es una nova proposta on els coreògrafs podran exhibir les coreografies en espais alternatius al teatre. Per aquesta primera edició s’han seleccionat tres:

El hall del Centre de Lectura

El Castell del cambré

Cal Massó

El termini d’inscripció es fins el 24/12.

Per a qualsevol consulta respecte a Premis Òrbita, contacte a premisorbita@centrelectura.cat