Actualitat

Tornen a augmentar les taules salarials per a professionals de dansa que treballen al sector audiovisual

02/03/2023

Des de ConArte (Confederación de Artistas-Trabajadores del Espectáculo), entitat de la qual l’APdC en forma part, s’ha aconseguit que la patronal del sector audiovisual actualitzi les remuneracions mínimes del Conveni Col·lectiu fins a un 5,7%, cosa que equival al total de la pujada de l’IPC del 2022.

Aquest augment salarial representa una de les pujades més grans dels convenis col·lectius actualitzats el 2023. Un èxit aconseguit gràcies al suport de tots els socis i sòcies de ConArte que creuen en la fortalesa de la unitat per avançar cap a un sector amb condicions més dignes per a tots els i les treballadores.

Les noves taules seran d’aplicació obligatòria des del moment en què es publiquin al BOE. El seu efecte serà retroactiu des del dia 1 de gener de 2023. 

Les taules salarials

El Conveni Audiovisual Estatal estableix tres categories dins del grup professional de ballarins: primer ballarí, ballarí solista i cos de ball. A les taules salarials se seguiran les següents equivalències: primer ballarí/actor protagonista, ballarí solista/actor secundari i cos de ball/actor de repartiment.