Actualitat

Novetats ajuts EADC 2009

28/07/2008

El proppassat 24 de juliol de 2008 representants de l’APdC varem assistir a la reunió informativa convocada per l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural per presentar les diferents novetats entorn la publicació de les línies d’ajuts de 2009, que aquest any es veuran afectades per la posta en marxa del Consell de les Arts. 

Una de les línies afectades serà la d’activitats, doncs s’obrirà la convocatòria al mes d’octubre, i la resolució s’espera que es publicarà al gener. Aquest és un primer pas cap una gestió dels ajuts llargament reivindicada pel sector, que sempre ha demanat que les resolucions dels ajuts es fessin publiques abans de començar l’any de les activitats. Ara bé, sembla ser que aquest cas serà excepcional, ja que la resta de línies es publicaran a partir de gener de 2009, i tot i que s’espera que les resolucions seran més àgils que aquest 2008, seguiran arribant amb força retard en relació a les necessitats reals del sector artístic. De cara a properes convocatòries l’EADC, que ja haurà donat pas al Consell de les Arts, ha manifestat la seva voluntat de crear més ajuts plurianuals, però no de mantenir el calendari de convocatòries avançades que es demana des del sector.

Per aquelles entitats que han sol·licitat i sol·licitaran els ajuts d’activitats, cal tenir present que, com a fet excepcional, aquest 2009 es publicarà la resolució de concessió dels ajuts de 2009 abans d’haver efectuat l’avaluació de les justificacions dels ajuts rebuts el 2008. Per això mateix, des de l’EADC se sol·licitarà a totes les persones beneficiaries d’una ajut de la línia d’activitats aquest 2008, actualitzin el pressupost al mes de setembre. Podeu descarregar-vos els formularis per presentar l’actualització aquí.