Actualitat

Novetat: el Procicat augmenta l’aforament de les activitats físiques grupals (incloses les classes de dansa) a partir de l’1 de març

26/02/2021

El Procicat anuncia noves flexibilitzacions en les restriccions i mesures per lluitar contra la COVID-19. A partir de l’1 de març, en l’àmbit de l’esport s’amplia l’aforament de les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada. Així doncs, s’aixeca la limitació de grups de 6 persones i es permet un aforament màxim del 30%.

En aquest sentit, Protecció Civil ja va confirmar a l’APdC que les classes de dansa per a adults s’equiparen a aquest tipus d’activitat física i, per tant, les classes per a adults que ofereixen els centres de formació de dansa no autoritzats es poden dur a terme presencialment, fins a un màxim del 30% de l’aforament amb reforç de ventilació i mascareta.

Es tracta d’una mesura que tindrà vigència fins al 7 de març.

Els centres de formació reglats i les escoles autoritzades, que continuen podent obrir presencialment tant per a menors com per adults aplicant les mesures del seu pla sectorial.

Quant a la formació per a menors d’edat, inclosa en les mesures genèriques d’extraescolars, la normativa continua igual:

Ensenyament reglat i escoles de dansa autoritzades

Des de fa setmanes els ensenyaments de règim especial reglats i les escoles de música i de dansa autoritzades pel Departament d’Educació han d’adoptar mesures per reduir l’assistència presencial dels seus alumnes. Podeu consultar el pla sectorial amb les mesures que cal seguir durant el curs 2020/21.

Centre de formació de dansa no autoritzats

Els centres de formació de dansa no autoritzats podran realitzar activitats dirigides a infants d’educació infantil i primària fins a un màxim de sis alumnes per aula. Només els centres que organitzin activitats extraescolars mantenint els grups estables escolars o part d’aquests poden desenvolupar les activitats amb més de sis alumnes per aula, sempre que no hi participin alumnes d’altres grups estables.

Quant a la formació de dansa dirigida a infants i joves escolaritzats a partir de l’etapa d’educació secundària obligatòria, només es poden dur a terme presencialment quan aquestes es realitzin mantenint els grups de convivència estable definits per a l’activitat lectiva.