Actualitat

Noves mesures de contenció de la Covid-19 durant les festes de Nadal

21/12/2020

Les restriccions en educació i activitats culturals es mantenen com en el Tram 1, mentre que la mobilitat, la restauració i les activitats socials sí es veuen modificades per la nova normativa

Des d’avui dilluns 21 de desembre el Govern de la Generalitat aplica noves mesures de contenció del Covid per a les festes de Nadal a Catalunya. Aquestes restriccions no faran variar les actuals normatives en educació i activitats culturals, però sí afectaran a altres aspectes com el confinament perimetral o les reunions socials, entre d’altres. Així és com s’aplicaran les mesures fins el proper 11 de gener:

Activitats culturals

Es mantenen oberts els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones o 1.000 persones si la ventilació és òptima. També romandran oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament. Estaran permeses les activitats esportives o de cultura popular que no comportin aglomeracions, siguin estàtiques, perimetrades, amb control d’accessos i cita prèvia.

A banda de les restriccions d’aforament, la resta de mesures i protocols que caldrà seguir estan especificats al Pla de represa del sector cultural Arts escèniques i musicals.

Centres de formació de dansa

Pel què fa a les activitats extraescolars, les mesures es mantenen tal i com es van anunciar el passat 23 de novembre. Aquestes mesures apuntaven que els centres i escoles de formació de dansa i música, autoritzades o no, poden realitzar activitat presencial amb un màxim de 6 alumnes. Hauran de mantenir aquest límit d’aforament fins a l’inici del quart tram.

A part de la restricció d’aforament, caldrà seguir la normativa de mesures i protocols COVID-19 establerts al Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.

Les principals variacions afectaran a la mobilitat, les reunions socials i la restauració

Activitats socials

6 persones màxim, excepte els dies assenyalats (24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1, 5 i 6 de gener) en què es permetran trobades de 2 bombolles de convivència i un màxim de 10 persones.

Mobilitat

Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat, excepte per visitar familiars del 23 de desembre al 6 de gener.

Comarca: restringides l’entrada i la sortida excepte del 23 de desembre al 6 de gener, que estarà permès el desplaçament per visita de familiars mantenint la bombolla de convivència.

Durant la vigència d’aquesta resolució: permès l’establiment a una comarca diferent de la comarca de residència habitual, mantenint la integritat de la bombolla.

L’Alt Urgell i Andorra es consideren com una sola comarca a l’efecte de mobilitat.

Confinament nocturn

No es pot circular pel carrer des de les 22 h a les 06 h, excepte per causes justificades.

Excepcions:

  • Nit de Nadal i Cap d’Any, inici del confinament nocturn a la 01:00 h.
  • Nit de Reis, inici del confinament nocturn a les 23:00 h.

Consulteu la resta de mesures aquí.