Actualitat

Noves incorporacions a la junta de l’APdC

12/04/2012

Degut a la gran quantitat de fronts als que fem front des de l’APdC, hem decidit incorporar a dos nous socis professionals a la Junta de l’APdC: Gemma Calvet i Sabine Dahrendorf. D’altra banda, el vocal Livio Panieri deixa el seu càrrec a junta però segueix sent membre de la comissió d’educació de l’APdC. Per tant, la junta directiva 2011-2014, actualment està integrada per: Xavier Martínez (president), Anna Sánchez (vicepresidenta), Mercedes Recacha (secretària), Pilar López (tresorera), Jordi Cortés (vocal), Cecilia Colacrai (vocal) i Sebastián García Ferro (vocal), Gemma Calvet (vocal), Sabine Dahrendorf (vocal).

Gemma Calvet, professora de dansa clàssica i de dansa creativa per a nens. M’he format a Barcelona amb professors con la Carmen Roche, Bernadette Itey o Anne Mittelholzer. Vaig estudiar Filosofia en la Universitat de Barcelona i posteriorment Pedagogia de la Dansa a l’Institut del Teatre. He treballat en escoles de dansa, entre altres, Rosita Mauri, l’Escola Municipal de Dansa de Castelldefels, Centre Artístic Agnès Miralbell i darrerament sóc professora de l’Escola Municipal de Montornès del Vallès. Fa ja alguns anys vaig ser ballarina de la companyia de dansa Okantomí i actualment m’agrada escriure i per això, l’any passat vaig publicar un llibre que es diu Dansa Creativa amb la meva amiga i companya Montserrat Ismael i una Guia de sortides laborals. Formo part de la comissió d’Educació de l’APdC des de 2099. Entro a formar part de la junta de l’APdC amb ganes de tirar endavant el gremi i que la meva experiència i compromís pugui aportar alguna cosa.

Sabine Dahrendorf  viu des de 1980 a Barcelona. Durant 16 anys ha estat codirectora, intèrpret i coreògrafa de la companyia Danat Dansa (1984-2000). Bajo Cantos Rodados hay una Salamandra, El Cielo está enladrillado (1990 Premi Ciutat de Barcelona), A Kaspar, Ottepel, Jinete de Peces sobre la Ciudad, Pandora, Der Dämon i El Ojo asombrado, són alguns espectacles de la companyia. Ha participat al naixament del Centre Coreogràfic de Lleó on ha organitzat i realitzat múltiples tallers de creació. Com a coreògrafa convidada ha creat  Knistern per a l’American Dance Festival, i ha estat directora d’escena de l’òpera El petit Deshollinador de B. Britten. Al 2010 estrena Los Girasoles Rotos amb música de Josep Sanou, basat en els poemes de León Felipe. Espectacle nominat per al Premi Max espectacle revelació 2012. Actualment Sabine treballa com a coreògrafa i ha integrat al seu treball com a professora i coreògrafa el Mètode Feldenkrais, formació que va realitzar a Alemanya (2000-2004). Entra a formar part de la junta de l’APdC perquè “haver viscut uns fabulosos anys 80 i 90 amb molta activitat professional  potser -encara que sent d’altres temps- pot servir com a experiència en l’actual situació del sector.”