Actualitat

Volem conèixer les vostres idees pel futur Pla d’Impuls de la Dansa

11/04/2023

Veniu a la sessió dinamitzada del proper 24 d’abril de 10h a 12h per debatre quins punts ha d’abordar el nou pla de desenvolupament del sector

Com ja sabeu, hem obert un procés participatiu per escoltar les vostres veus i debatre com volem que sigui el nou Pla d’Impuls de la Dansa. Això ens està permetent interlocutar amb les administracions amb un millor coneixement de les demandes i necessitats del sector. Després de la reunió celebrada amb vosaltres al juliol de 2022, ara us tornem a convocar per abordar les grans àrees sobre les quals estem treballant amb l’Administració. La sessió dinamitzada serà el proper dilluns 24 d’abril de 10h a 12h a La Caldera Les Corts (Eugeni d’Ors, 12).

Què és el Pla d’Impuls de la Dansa?

El Pla d’Impuls de la Dansa és un programa que conté accions estratègiques creades en consens amb l’administració pública i els agents articuladors del sector i té l’objectiu de:

  • Incentivar la presència de la dansa professional catalana arreu del país
  • Crear ocupació de qualitat
  • Fomentar una major difusió en l’esfera pública de la dansa per generar nou públic

Quines accions va engegar el primer pla elaborat el 2016?

1.    Fem Dansa. Petit circuit municipal per fer una programació específica de dansa de companyies catalanes i activitats formatives de creació de públics. Acció liderada per l’APdC.

2.    Parelles de ball. Afavorir la creació i consolidació d’accions promogudes entre el municipi i els professionals de la dansa. Acció liderada per l’ACPDC.

3.    Tots Dansen. Reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l’educació, les escoles i la comunitat i impulsar projectes educatius i d’accions de proximitat que permetin la transmissió dels valors que pot aportar de manera intrínseca la dansa com a art. Acció liderada pel Mercat de les Flors i el Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals.

4.    Pro365/Sismo. Proporcionar als programadors dels equipaments públics i privats de Catalunya coneixement i eines sobre la dansa per fer-la més present en les programacions culturals de les ciutats i, per tant, en la vida dels seus habitants. Acció liderada pel Sismògraf.

5.    Els mitjans de comunicació amb la Dansa. Aconseguir que la dansa es difongui per tots els territoris de parla catalana. Obrir un canal de difusió de la dansa als mitjans de comunicació públics per fer-la propera i visible. Programa Ballem al Canal 33. Acció liderada per la CCMA.

6.    Producció Nacional de Dansa. Donar suport als creadors i ballarins de Catalunya per a la creació d’una producció nacional de dansa de mig/gran format amb projecció nacional i internacional. Acció liderada pel Mercat de les Flors.

Consulteu les valoracions de les mesures de l’anterior Pla

Consulta el Pla al detall

En quines línies està treballant el futur Pla?

Circuit Nacional. La voluntat és avaluar la mesura extraordinària que s’està duent a terme aquesta tardor, Tardor en Dansa, per veure si pot créixer en municipis i arrelar els propers tres anys del nou Pla. També es vol crear un nou projecte d’acompanyament als programadors i un sistema d’ajuda a les petites i mitjanes produccions de dansa (Dansa Nacional en Gira), una iniciativa que ja es va dur a terme amb bons resultats fa un parell d’anys.

Internacionalització. Pel que fa a la internacionalització s’ha plantejat unir esforços amb l’Institut Ramon Llull per tornar a activar plataformes que ajudin a la projecció de la dansa feta a casa nostra, amb una mirada d’arc mediterrani. Una iniciativa que també es coordinarà amb la creació del Nou Mercat Estratègic de la Dansa que també s’està treballant des de l’administració amb les veus de tot el sector.

Suport a la creació vinculada al territori. Creació en xarxa. S’ha posat damunt la taula la creació de quatre nodes coreogràfics nacionals, amb l’objectiu de tenir uns equipaments de referència al país que apostin per artistes residents i ajudar a millorar les condicions del creador, així com aconseguir arrelar un projecte de ciutat vinculat a aquesta companyia resident.

Tens propostes que no estiguin actualment contemplades en aquests eixos?

Si no pots venir el proper dilluns però ens vols enviar les teves aportacions, envia-les fent clic aquí

Consulteu l’acta de la reunió de socis del 18 de juliol.