Actualitat

Nova temporada de dansa al SAT!

13/09/2023

Enguany dins la programació de dansa del al SAT! es podran veure 19 espectacles fins a final de temporada, una proposta rica que inclou dansa contemporània, dansa teatre, danses urbanes i d’arrel amb l’accent posat en la producció nacional. Com ja és habitual en el SAT!, pràcticament en totes les funcions es convida al públic a un col·loqui post-funció, oferint la opció d’establir el diàleg directe amb els creadors. 

Enguany el SAT! aposta per les companyies que conformen el programa de residències Aliansat amb el seu moment més àlgid el mes d’octubre, amb la 19a edició del Festival Dansat.

Festival Dansat. Les companyies Aliansat en escena

Del 21 al 29 d’octubre es podran veure set espectacles, quatre propostes de sala, totes elles de companyies del projecte Aliansat, i tres funcions al carrer. L’Émerveillée, companyia dirigida per la coreògrafa i ballarina Patricia Hastewell Puig, estrena V. Carla Sisteré, Proyecto Larrua, Javier Arozena Cia., Verònica Hernández Royo i Xavier Gumà mostraran les seves peces breus en una sessió única titulada We are Aliansat. La Cia. Nadine Gerspacher presentarà Non-Upgraded Existence, el cru retrat d’una família en la seva incessant recerca d’un futur millor. A través de la dansa teatre la coreògrafa i intèrpret alemanya explora les emocions més profundes i contradictòries en una peça plena de poesia. Finalment Kernel Dance Theatre, companyia formada per Junyi Sun, Alma Steiner i Marina Miguel, posarà punt i final a aquesta edició del festival amb la seva peça Lóng, una reflexió sobre els límits i les fronteres d’una societat en constant transformació.

El desembre, la Cia. Miquel Barcelona porta al SAT! Rojos, espectacle reconegut amb el Premi Max 2023, Premi Butaca 2022, Premi Dansacat 2022 i Premi CENIT 2022, un exercici de recuperació de la memòria històrica que posa en valor les veus dissidents i la vida clandestina d’artistes, dones creadores i el moviment homosexual durant la postguerra.

Al gener es podrà veure Runa, de la companyia de Lali Ayguadé, estrenada el 2022 al Grec Festival de Barcelona, i al febrer la Cia. Nadine Gerspacher porta al SAT! RE., una peça de dansa teatre que explora les polaritats d’una societat profundament dividida per la crisi del coronavirus. El llenguatge matisat i complex de la dansa de Gerspacher es troba amb l’estil cru i explosiu del krump d’Arias Fernández, creant un gran contrast.