Actualitat

Nova píndola formativa: Drets d’imatge i d’autor en fotografies i vídeos d’espectacles d’arts escèniques. Normativa i bones praxis

30/11/2021

En algun moment de la vida d’un espectacle és necessari emprar imatges, fotografies o vídeo de la producció, ja sigui per a la seva difusió, a través de premsa, web i xarxes socials, com per als dossiers que s’envien als responsables de programació. La nova píndola de formació organitzada per les associacions de professionals de les arts escèniques APCC, APdC, AADPC, TTP i APGCC s’endinsa en la relació artista-fotògraf:

Quins tipus d’acords i contractes es pot trobar una companyia que encarrega imatges per difondre el seu espectacle? Quines limitacions d’ús té aquest material? Quina durada han de tenir els acords? Quin paper hi juguen els drets d’imatge de les artistes que hi apareixen i quin la cia com a propietària de l’espectacle? Necessitem que el públic que aparegui als nostres vídeos i fotografies signi una cessió de drets d’imatge?

Desenvolupament de la sessió: 

10h – Benvinguda 

10h10 – Víctor Blasco: marc legal i exemples d’aplicació

11.00h – Marta Garcia Cardellach: casos pràctics

11h30 –Preguntes de les persones assistents 

Informació pràctica: 

Píndola formativa organitzada per les associacions de professionals de les arts escèniques APCC, APdC, AADPC, TTP i APGCC i oberta a les persones associades.

Ponents: Víctor Blasco, advocat especialista en drets d’autor i d’imatge; Marta Garcia Cardellach, fotògrafa especialitzada en arts escèniques i circ.

Dia: Dijous 9 desembre

Horari: de 10 a 12h. 

Lloc: per zoom

Preu: Sessió gratuïta per a socis i sòcies 

drets imatge pindola