Actualitat

Nova Jornada de reflexió: Escoles de futur. La Dansa, art i docència

06/11/2017

L’APdC i el Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre organitzen la Jornada de reflexió “Escoles de futur: “La Dansa, art i docència” el 27 de gener a l’Institut del Teatre. Una jornada per reflexionar sobre la dansa a l’escola, enfocada tant en la millora de la seva qualitat com en la seva presència a les aules.

Els objectius d’aquesta jornada són:

Reflexionar sobre els valors educatius de la dansa i el seu camp d’intervenció en l’àmbit escolar.

Debatre sobre quines són les estratègies a seguir per a què la dansa i tingui presència de qualitat a l’escola.

Reflexionar sobre quin hauria de ser el perfil de persona que transmeti els valors de la dansa i dirigeixi la seva pràctica a l’escola.

Elaborar un full de ruta per fer realitat els altres objectius.

El programa es dividirà en dos blocs:

1. La dansa a l’escola és art. A més d’una ponència sobre la dansa com a entitat artística dins l’escola, es presentaran exemples d’implementació de la dansa al currículum a través d’experiències de diferents centres educatius.

2. Estratègies per a una millor presència de la Dansa a l’escola. S’iniciarà amb una ponència sobre els beneficis de la inclusió del moviment dins del currículum docent, i es continuarà la sessió amb una dinàmica, amb participació de tots els assistents, per dibuixar el full de ruta amb les estratègies a seguir.

Queda pendent de tancar el programa definitiu.

Aquesta jornada és fruit de la necessitat de treballar en profunditat la presència de la dansa a l’escola, detectada en la Jornada de Bones Pràctiques de 2015 a Banyoles, que va ser un èxit de participació.

Informació important:
Quan: 27 de gener (tot el dia).
On: Institut del Teatre.
Perfil dels assistents: jornada destinada a professionals i estudiants de la dansa, mestres de l’escola ordinària, educadors socials, psicòlegs, pedagogs…
Inscripcions obertes a partir de desembre.