Actualitat

Nova formació: ‘The Attentive Act’, amb Clémentine Télesfort i Lisard Tranis

06/05/2024

L’associació va obrir una convocatòria de propostes de tallers entre totes les persones associades amb l’objectiu de poder oferir formacions impartides per elles mateixes i que responguessin als interessos del teixit associatiu de l’APdC. Es varen presentar 21 propostes de tallers enfocats a diferents àmbits de la dansa (entrenaments, creació, salut, educació, comunitat… des d’una mirada teòrica o des de la pràctica).

Una de les propostes més votades va ser ‘The Attentive Act’, de Clémentine Télesfort i Lisard Tranis, que es durà a terme els dies 8 i 9 de juny d’11 a 14h a La Caldera Les Corts i tindrà un preu de 20 euros per a persones associades i de 40 per al públic general.


Objectius

Convidem els participants a investigar quatre aspectes principals que considerem essencials en la nostra pràctica com a artistes: la sensibilitat, el control, la disponibilitat i l’adaptació creativa. Tenim ganes de compartir eines que permetin als participants investigar el seu propi moviment original i desafiar la seva pràctica més enllà de restriccions tècniques.

Contingut

La classe abordarà: l’eficiència del moviment, la precisió de lectura de les qualitats de la nostra parella i trobar l’equilibri entre les intencions i resolucions de la nostra exploració compartida en moviment. Oferirem una àmplia gamma d’eines que ajudin a aprofundir en la comprensió dels principals conceptes utilitzats en el treball de partnering, com ara: compartir i transferir pes, generar i utilitzar l’impuls, fer front als canvis de direcció, velocitat i altura, economitzar l’energia i diferenciar-la de la força, buscant l’eficiència, cultivant la confiança i la seguretat en rols compartits i equilibrats.

Destinataris

El taller està adreçat a persones de totes les disciplines interessades a ampliar el seu coneixement de partnering i refinar la seva capacitat de connexió i escolta.

Durada

6

Clémentine Telesfort i Lisard Tranis

Clémentine i Lisard són dos artistes de dansa que han treballat junts des del 2017 amb companyies com Guy Nader & Maria Campos i Lali Ayguadé entre d’altres. Tots dos van formar part de la companyia VERVE de la NSCD, Leeds on tots dos van rebre el premi “Outstanding achievement Award” del seu any. Abans, Lisard es va formar a l’Institut del Teatre, Barcelona i Clementine a TrinityLaban, Londres.