Actualitat

Nova formació online de l’APdC: “Dansa i confinament: Treballar l’equilibri. Teoria i pràctica del Sistema Tònic Postural i Vestibular”.

27/04/2020

És molt comú enfocar els entrenaments en la part biomecànica del cos de les articulacions, músculs i parts toves dels teixits (estiraments, potenciació, flexibilització, escalfament).

Ana Velázquez proposa una xerrada encaminada cap a una altra direcció: treballar el sistema que regula l’equilibri i saber entrenar-lo des de la part no biomecànica, sinó propioceptiva (és a dir, la capacitat de sentir la posició dels músculs i de regular la direcció dels moviments), vestibular (orientació espacial) i neurològica, amb exercicis pràctics que es poden fer a tot arreu.

Contingut de la formació

És una formació dirigida a estudiants i professionals de la dansa.

Primer es farà una explicació anatomo-fisiològica de l’aparell vestibular (sistema sensorial que contribueix al nostre equilibri i el nostre sentit de l’orientació espacial)  i del sistema postural fi, amb una anàlisi dels exercicis que es fan habitualment i, seguidament, s’explicaran exercicis que es consideren activadors i potenciadors de l’equilibri a través del vestíbul (part interna de l’oïda). Per acabar, s’obrirà torn de preguntes.

Inscripcions

La sessió es durà a terme el 7 de maig, de 10 a 13h, a través de zoom (enviarem enllaç als inscrits). És imprescindible inscriure’s a través d’aquest formulari (data límit 5 de maig).

Preu: 10 euros (gratuït per a socis i sòcies de l’APdC)

Sobre Ana Velázquez

Directora i fundadora del Centre de Prevenció en Arts Escèniqus (CPAE). Nascuda a Barcelona té el Grau en Fisioteràpia (Universitat Ramon Llull, la Diplomatura i Universitat de Salamanca, el Grau), és especialista en Prevenció del Risc Músculo-Esquelètic (Universitat Politècnica de Catalunya), en Medicina de les Arts Escèniques (Universitat Autònoma de Barcelona) i Màster en Posturologia (UB) en Intel·ligència Emocional (Institut Kimmon, 2015). Treballa amb un mètode propi en la millora de la qualitat tècnica i la prevenció de lesions per a artistes.