Actualitat

Nova formació APdC: Fàscia, complexitat elàstica

20/09/2021

L’associació va obrir una convocatòria de propostes de tallers entre totes les persones associades amb l’objectiu de poder oferir formacions impartides per elles mateixes i que responguessin als interessos del teixit associatiu de l’APdC. Degut a les restriccions de la Covid-19, una de les formacions guanyadores del 2020 no es va poder realitzar i decidim recuperar-la els propers 16 i 17 d’octubre. Es tracta del taller Fàscia, complexitat elàstica, de la sòcia Maria Mora, que es durà a terme a La Caldera – Les Corts i tindrà un preu de 20 euros per a persones associades i de 40 per al públic general.

FÀSCIA; COMPLEXITAT ELÀSTICA

Objectius

  • Entendre que és la fàscia.
  • Treballar en les seves qualitats plàstica i elàstica.
  • Reflexionar sobre el concepte d’eficiència en relació a la fàscia o les seves qualitats
  • Estudiar i explorar la interrelació entre fàscia, músculs i esquelet.

Contingut

La fàscia forma part del teixit connectiu del cos humà. Aquest sistema ens parla de globalitat, continuïtat i elasticitat. Fàscia embolcalla cada part del cos, des de les profunditats fins a sota la pell, connectant cada part del cos amb la resta, així doncs ens parla del la relació entre micro i macro. Estretament lligada el sistema nerviós funciona com un òrgan sensitiu. I arran de la seva capacitat elàstica podem economitzar esforç muscular durant el moviment i trobar un treball global i col·laboratiu amb els sistemes ossi i muscular. Desenvolupament de les classes:

  • Introduccions teòriques sobre la fàscia i la seva relació amb l’anatomia estructural.
  • Dinàmiques de percepció i experimentació de l’elasticitat i el moviment del teixit intern.
  • Manipulacions per parelles per a sentir la fàscia de manera passiva i poder entendre la relació amb el sistema muscular quan ens movem per nosaltres mateixos.
  • Petits motius de moviment amb la finalitat d’estudiar les funcions de la fàscia en situacions concretes de moviment.
  • Encadenaments llargs de moviment on treballar el control de l’elasticitat en situacions de canvi constant.

Destinataris: Persones interessades en la dansa i el treball somàtic.

Durada: 8 hores.

Informació pràctica

Cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, de 10 a 14.30h a La Caldera les Corts

Preus: 20€ (socis/es APdC) – 40€ (no socis/es)

Maria Mora Alcolea

Ballarina, intèrpret, improvisadora i certificada en Axis Syllabus. Estudia dansa al Conservatori Artemis Dansa de Tarragona i en 2007 inicia els estudis d’Axis Syllabus a Brussel·les, n’és professora certificada. Simultànieament rep els entrenaments de Jette Studio, Studio Hybrid, La Raffinerie i intensius esporàdics a P.A.R.T.S. Ha impartit i imparteix l’Axis Syllabus a Bélgica, França, Itàlia, Hongria, Grècia, Republica Txeca, Alemania i Xile. Ballarina del Col·lectiu Free’t (actuacions al Konvent.0, CCCB, Embarra’t, Vinya dels Artistes etc.) Intèrpret i coreògrafa de la Cia Arima. Interpret Zum Zum teatre. Improvisa en diferents àmbits en col·laboració amb diferents artistes.