Actualitat

Nova data d’inauguració de l’Espona, Centre de la Dansa Tradicional Catalana

24/03/2011

El proper dissabte 26 de març s’inaugurarà finalment el Centre de la Dansa Tradicional Catalana “L’Espona” de Rubí, amb una jornada de portes obertes. La inauguració estava prevista pel 19 de març però es va suspendre per una inesperada i trista notícia, la mort d’Eduard Ventura, recentment nomenat assessor artístic de l’Espona. En aquests moments s’està estudiant què passarà amb l’assessoria artística.

El Centre de la Dansa Tradicional Catalana serà l’eix de la futura xarxa de centres dedicats a promoure la creació, la recerca, la formació i la difusió de la dansa tradicional catalana. Els usuaris del Centre seran entitats i associacions de dansa tradicional catalana, dansaires, mestres de dansa, investigadors i tothom que estigui interessat amb la dansa tradicional.

L’APdC va formar part del jurat

El jurat per a escollir l’assessoria artística va estar format per: Jordi Núñez (Agrupament d’Esbarts Dansaires de Catalunya), Salvador Margarit (Unió de Colles Sardanistes de Catalunya), Cesc Casadesús (Mercat de les Flors), Xavier Corbera (Àrea d’Identitat i Projecció exterior de l’Ajuntament de Rubí), Montse Colomé (Assciació de Professionals de la Dansa de Catalunya).