Actualitat

Nova convocatòria del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2020

25/06/2020

L’Institut del Teatre convoca un dels premis de dansa més importants de la Unió Europea. Un guardó per potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l’exhibició per tal de donar-los a conèixer i facilitar la seva inserció laboral.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de la dansa que estigui integrat com a mínim per tres graduats del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d’estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l’Institut del Teatre. La persona graduada que faci de representant del col·lectiu ha d’haver obtingut el títol o certificat a partir de l’any 2015 (inclòs). Com a novetat, enguany, també pot ser una persona que estigui matriculada del Treball Final de Grau en el curs 2019-20.

Les persones interessades han de presentar un projecte de creació coreogràfica, escrit i documentat amb vídeo (2 minuts). Entre tots els projectes presentats es seleccionaran 4 finalistes que rebran un ajut econòmic per fer una coreografia de 15 minuts.

Les coreografies finalistes es presentaran en una gala al Mercat de les Flors el 29 de novembre de 2020, on el jurat proclamarà la coreografia guanyadora, que rebrà la dotació econòmica per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts que s’estrenarà al Festival de Barcelona Grec 2021.

El termini de presentació de les sol·licituds és des del 26 de juny al 15 de juliol de 2020 (ambdós inclosos).

Trobareu tota la informació i les bases de la convocatòria en aquest enllaç.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona,  Mercat de les Flors, SAT Espai Dansat,  El Graner,  La Caldera Les Corts, L’Estruch , Centre Cívic Barceloneta  i l’Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC .