Actualitat

Nova col·lecció de llibres de dansa

08/05/2009

El bailarín y la danza. Conversaciones de Merce Cunningham con Jacqueline Lesschaeve i Antonia Mercé: El flamenco y la vanguardia española, són els dos primers títols de la nova col·lecció de dansa de l’editorial Global Rhythm Press.

El bailarín y la danza. Conversaciones de Merce Cunningham con Jacqueline Lesschaeve és un extens i intens retrat d’un artista posseït pel geni de la vitalitat i posseïdor d’un sorprenent coneixement teòric sobre el sinuós recorregut de la coreografia durant el segle XX. En aquesta conversa no només descriu i analitza en detall les seves pròpies obres, sinó que a més ens revela els secrets de les seves col·laboracions amb creadors com John Cage, Robert Rauschenberg, Jasper Johns, Morris Greus, Frank Stella, Andy Warhol, etc.

Pel que fa a Antonia Mercé: El flamenco y la vanguardia española, parla de la importància d’aquesta
artista al món del flamenc. La Argentina va treure el ball flamenc dels ambients tabernaris, on ella mateixa s’havia raspallat el seu impecable classicisme, i el va dotar dels atributs estètics que necessitava per a elevar-se a les més alts cims escènics sense renunciar per això a la vella savia gitana. D’altra banda, la fructífera interacció de l’Argentina amb músics com Manuel de Falla, escenògrafs com Néstor de la Torre o ballarins mítics com Vicente Escudero la situen en una cruïlla decisiva dins la cultura espanyola contemporània.