Actualitat

La Mancomunitat Cultural posa en marxa un nou portal que permet accedir a les subvencions culturals de totes les administracions

09/02/2024

Recentment s’ha presentat un nou cercador que permet accedir a totes les subvencions de l’àmbit cultural de totes les administracions públiques. El portal Ajutscultura.cat, que ja està disponible, l’ha desenvolupat un grup de treball específic de la Mancomunitat Cultural, liderat pel Departament de Cultura amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Consell de Governs Locals, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya (MdC). Es tracta d’un cercador que facilita als sectors culturals i a la ciutadania la informació i accés a tots els ajuts i subvencions vigents en l’àmbit artístic i cultural independentment de quina sigui l’administració pública catalana que els impulsa.

La nova eina facilita d’una manera senzilla i única l’accés als tràmits, informació complementària i informació relativa a l’estat de la convocatòria i la data límit per presentar projectes. En les properes setmanes, s’aniran implementant millores, com ara la possibilitat d’incloure processos d’intel·ligència artificial per tal de permetre l’ús de llenguatge planer i intuïtiu per part dels usuaris.