Actualitat

Nou portal de recursos sobre arts i educació

27/05/2024

El passat mes febrer el Govern de la Generalitat va crear el programa per a la millora de la presència de les arts i la cultura a l’educació, que té prevista una durada de 3 anys, i en el que treballaran conjuntament els Departaments de Cultura i Educació.

Un dels objectius del programa temporal és fomentar l’intercanvi de coneixement, identificació de bones pràctiques i accés a iniciatives culturals a disposició dels centres educatius. Per col·laborar en la consecució d’aquesta fita s’ha creat el web culturaeducacio.gencat.catAquest portal concentra tota la informació i recursos disponibles sobre el vincle entre arts i educació adreçada a personal docent, artistes i aquelles persones interessades a formar-se tant en l’àmbit artístic com docent.

L’objectiu és, doncs, facilitar l’accés a informacions, bones pràctiques, recursos i projectes de caràcter artístic i cultural amb impacte pedagògic així com facilitar orientació a docents i artistes per enfortir els vincles entre ambdós mons.

Per una banda, els cossos docents hi poden trobar una base de dades de propostes artístiques per a escoles, un banc de bones pràctiques artístiques a l’aula i diverses iniciatives del Departament de Cultura en l’àmbit escolar. Per l’altra, els artistes i professionals culturals disposen d’informació pràctica perquè els seus projectes accedeixin a les aules i diversos recursos per millorar les seves habilitats pedagògiques.