Actualitat

Nou informe d’AISGE: el 77% dels artistes espanyols ingressen menys de 12.000 euros l’any

14/02/2024

Recentment s’ha publicat el nou Informe sociolaboral d’actors i ballarins a Espanya, un document de gairebé 300 pàgines que la Fundació AISGE ha elaborat al llarg del 2023, a partir de 3.410 exhaustives enquestes als seus socis i sòcies. Algunes de les dades que se’n desprenen són les següents:

  • La meitat dels professionals del sector guanyen menys de 3.000 euros l’any. Un 72% es troba per sota de la línia de pobresa (un 44% si computem fins i tot altres fonts alternatives dingressos)
  • Els ingressos anuals dels artistes masculins són un 40% més elevats que els de les seves companyes. Treballen menys dies a l’any i obtenen pitjors remuneracions
  • La protecció davant de la desocupació ha millorat en 30 punts percentuals des del 2016. Tot i així, un 46% dels aturats no té cobertura

Des de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya seguirem treballant incansablement per defensar els drets dels i les professionals de la dansa. Seguirem representant les més de 600 persones associades davant les institucions públiques i privades, promovent i donant suport a iniciatives per millorar les seves condicions laborals i ajudant al seu desenvolupament professional. Si vols col·laborar activament en aquesta tasca, no dubtis a inscriure’t a la comissió d’acció sindical fent clic aquí.