Actualitat

Consulteu els nominats i nominades als Premis de la Crítica 2021

07/03/2022

Opening Night de La Veronal encapçala el rànquing dels finalistes amb set nominacions

La gala serà el 21 de març al Teatre Romea de Barcelona

La Crítica d’Arts Escèniques ja ha triat les seves propostes finalistes del 2021. El dilluns 21 de març (18:45 h) al Teatre Romea sabrem quines són les guanyadores en un acte conduït per la presentadora Anna Pérez Pagès i el periodista Jofre Font. 

Enguany cal destacar que l’espectacle amb més nominacions és d’una companyia de dansa, La Veronal, amb Opening night. Aquesta producció del TNC opta a set reconeixements, entre altres el de millor Espectacle i el de Direcció per a Marcos Morau. Pel que fa les altres propostes de dansa, destacquen Made Of Space de Guy Nader i Maria Campos, que opta a tres nominacions: Espectacle Nacional, Coreografia i Ballarí per a Héctor Plaza. La segueix amb dues nominacions La liturgia de las horas, de Juan Carlos Lérida, qui opta al premi a Ballarí a més del d’Espectacle Nacional.

Aquest any, per primera vegada s’incorpora als premis un jurat de circ, que entregarà un guardó en aquesta categoria. Les aspirants són MDR (Mort de riure) de Los Galindos (que també opta a premi en la categoria Arts de Carrer),  NUYE de la Companyia de circ “eia” i Random de Pablo Molina i Joel Martí.

A la secció de teatre, les dues produccions amb més nominacions corresponen al Teatre Nacional de Catalunya. Opening Night, l’espectacle de La Veronal, opta a set reconeixements, entre altres el d’Espectacle i el de Direcció per a Marcos Morau. La segueix amb cinc nominacions De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda, de la companyia La Calòrica. A continuació hi ha diversos espectacles amb quatre possibilitats de tenir premi: La filla del mar de la companyia La Barni Teatre, M’hauríeu de pagar d’Atrium Produccions; Canto jo i la muntanya balla de La Perla 29 i Viaje a la luna del Teatre Lliure.