Actualitat

Nèlida Falcó, nova directora de l’àrea d’Arts Escèniques de l’ICEC

10/10/2013

Des d’octubre la gestora cultural Nèlida Falcó (Barcelona, 1974) assumeix les tasques de directora de l’àrea d’Arts Escèniques de l’ICEC (que forma part de la Direcció General de Creació i Empreses Culturals), en substitució d’ Antoni Bartomeus, que es va jubilar el passat mes de juny.
 
Nèlida Falcó és llicenciada en Filologia Catalana i màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona. El Disseny Hub Barcelona (2008-2010), la Fundació Caixa Catalunya (2008), la Sociedad Estatal de Exposiciones Internacionales (SEEI) o el FAD. Foment de les Arts i el Disseny (2001-2009), són algunes de les institucions i entitats amb les quals ha col·laborat. Des de 2011 era la gerent de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), tasca que ha desenvolupat amb energia i dedicació, i que ara li permetrà afrontar aquest nou repte.
 
D’altra banda, Alfred Fort substitueix a Falcó en la gerència de l’APCC. Soci de l’organització des dels seus inicis, ha estat creador i coordinador de la Fira de Circ Trapezi, ha dirigit l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Reus –IMAC, el Teatre Bartrina, el Teatre Fortuny, i l’Oficina de Festivals de Reus. També ha coordinat el festival Cos de Mim i Teatre Gestual, i el CAER.  A més, ha estat fundador i coordinador de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya, entre d’altres.