Actualitat

Neix Recomana.cat, primera web de recomanació d’arts escèniques catalana elaborada per prescriptors i crítics professionals

25/06/2013

Coincidint amb l’arrencada del Festival Grec de Barcelona, es dóna a conèixer el web Recomana.cat, un canal des d’on els usuaris podran disposar, gratuïtament, d’opinions i recomanacions dels crítics i prescriptors

Neix la primera web de recomanació d’arts escèniques, Recomana.cat de la mà  de RECOMANA Associació per a la promoció de les Arts Escèniques, fundada per cinc periodistes culturals: Jordi Bordes, Bàrbara Raubert, Toni Polo, Belén Ginart i Manuel Pérez.

S’ha aconseguit aglutinar en aquesta plataforma prop de 40 prescriptors-crítics de mitjans generalistes i especialitzats, i també vol ser un node de vinculació de sales, productores, companyies i espectadors. Recomana.cat arrenca aquest dimecres 26 de juny amb especial atenció al Grec 2013 Festival de Barcelona .

Des de RECOMANA es considera la recomanació com el factor decisiu en l’elecció d’un espectacle per part del públic. L’espectador es deixa guiar pels gustos de gent propera que li inspira confiança (principalment parents i amics) i consulta les opinions d’experts per afinar la seva elecció. Alhora, la crítica teatral té cada vegada menys espai en els mitjans de comunicació tradicionals. En paral·lel, ha crescut el pes d’Internet com a catalitzador d’aquestes opinions d’especialistes. Calia buscar la manera de fomentar la màxima pluralitat de la crítica i donar-li la major visibilitat a fi que el públic tingués al seu abast les opinions contrastades que l’ajudessin a fer la seva selecció. Recomana.cat vol ser l’eina que faciliti aquesta elecció orientada pel criteri contrastat d’un nombrós grup de prescriptors i crítics professionals, aprofitant l’agilitat i la versatilitat que ofereixen les noves tecnologies.

A Recomana.cat l’usuari hi trobarà la informació bàsica dels espectacles (fitxa artística, sinopsi, imatge, dates i lloc de representació), la disciplina o disciplines a la què pertanyen (teatre, dansa, circ, òpera, familiar, musical, nous formats), una classificació de les obres per categories vinculades al gust de l’espectador, i els comentaris crítics dels prescriptors que hagin vist l’obra.

Els espectacles seran valorats també amb una puntuació (de l’1 al 10) que emetran cadascun dels
crítics. L’usuari, per la seva banda, també podrà participar-hi activament, registrant-se, i
escriure els seus propis comentaris crítics
, donar també una puntuació i fins i tot crear el seu
propi rànquing personal d’espectacles.