Actualitat

Neix la Plataforma per als Titulats Superiors en Art Dramàtic i Dansa

01/06/2011

Fa uns mesos es va començar a constituir l’ Associació de Titulats Superiors d’Arts Escèniques per l’Institut del Teatre (ATSIT) amb l’ objectiu de lluitar contra una problemàtica comuna: la manca de reconeixement de la Llicenciatura en Dansa, i de la d’Art Dramàtic com a equivalents a tots els efectes a un títol universitari. D’aquest fet se’n deriven altres problemes com per exemple el fet que la titulació Superior sigui puntuada amb 0 punts a la Borsa d’Interins; o que no puguin accedir a l’administració educativa i a estudis de postgrau. “Davant d’una situació d’injustícia tan flagrant ens hem unit titulats superiors d’Art Dramàtic de l’ESAD i titulats superiors de dansa del CSD”, expliquen.

Arrel de la creació d’aquesta associació i per a combatre aquesta problemàtica s’ha creat la  Plataforma per als Titulats Superiors en Art Dramàtic i Dansa, de la que forma part l’APdC, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), i la nova associació de Titulats Superiors d’Arts Escèniques per l’Institut del Teatre.

Des de la Plataforma s’està redactant un informe on s’expliquen tots els punts de la problemàtica, per tal de dirigir-lo a les autoritats pertinents. Ja hem enviat una carta a la Direcció General d’Ensenyaments de la Generalitat per demanar que es faci el necessari per solucionar que la titulació no puntuï a l’hora d’inscriure’s a la borsa d’interins. També hem enviat una carta a la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat per presentar la plataforma, i hem demanat una reunió per poder explicar les nostres problemàtiques. Us anirem informant de les novetats a través d’aquest web.