Actualitat

Neix el Premi Delfí Colomé de suport a la creació i producció de dansa catalana tradicional

11/04/2016

El guardó, que té l’objectiu de promoure noves propostes que parteixin de la tradició i del llenguatge de la dansa d’arrel tradicional, consta d’una dotació de 10.000 euros, que hauran de ser invertits en la producció del projecte premiat.

El projecte guanyador s’estrenarà en el marc del festival Ésdansa 2017 i abans de la seva presentació pública, disposarà d’una etapa de residencia a El Graner, Centre de creació del cos i el moviment. També serà contractat al Sismògraf d’Olot per a realitzar un work in progres del projecte; així com a la Fira Mediterrània 2017, i a l’Espai A, durant la temporada de gener a juny de 2017.

Les candidatures hauran de correspondre a projectes originals i inèdits.

Els creadors i les formacions que vulguin optar al guardó poden presentar la seva documentació fins al 31 d’agost de 2016. A l’hora de valorar les candidatures es tindrà en compte l’interès del projecte presentat, la viabilitat, el caràcter multidisciplinar de la proposta, i la reflexió o treball que proposi al voltant de la dansa catalana d’arrel tradicional.                                                                                                        

La selecció i valoració dels projectes la farà un jurat creat expressament per a l’ocasió, designat pel Departament de Cultura a proposta del Festival Ésdansa. El veredicte es farà públic en el transcurs de la Fira Mediterrània2016 i a través de la pàgina web www.esdansa.cat. Podeu consultar les bases a través d’aquest link.

Delfí Colomé Pujol
Va néixer a Barcelona el 1946, fill de mare cantant i balladora. Els seus inicis van ser acompanyant al piano els assajos de diversos esbarts de Gràcia i més endavant dirigint cobles en ballades de dansa tradicional. La seva tesi doctoral va ser sobre coreografies inspirades en la Guerra Civil espanyola, amb la qual va obtenir un Cum Laude. Va publicar dos llibres sobre dansa i va realitzar també diverses composicions musicals. Colomé va morir a Seül (Corea del Sur) l’abril del 2008 essent ambaixador d’Espanya.