Actualitat

Neix el Festival de Flamenc Carmen Amaya a Barcelona

15/10/2010

El I Festival Carmen Amaya  tindrà lloc els dies 22 i 23 d’octubre al Teatre Coliseum de Barcelona, i comptarà amb les actuacions de: Manuela Carrasco, Tomatito, Remedios Amaya, Montse Cortés i Juana Amaya. 

Aquest  festival neix amb l’objectiu de retre homenatge a una de les figures més internacionals i que més va revolucionar el panorama flamenc del segle XX, la catalana Carmen Amaya. Nascuda l’any 1913 al barri de Somorrostro de Barcelona va ser una artista autodidacta que va aconseguir crear un estil propi, fascinant i captivador per la força de les seves coreografies i el seu ritme creat a través de la rapidesa de moviment de les seves cames i braços i la fúria imponent del seu martellejant taloneig. 

L’artista catalana va ser un dels grans mites de l’art flamenc per haver revolucionat el ball que es feia en aquella època. No va aprendre a ballar en cap acadèmia, tenia el seu propi estil i això la va convertir en una artista única i irrepetible. El seu mestre va ser el seu propi instint i la seva escola el carrer on cantava i ballava per guanyar diners. Del carrer va passar al teatre i després als grans escenaris de Madrid. Finalment va esdevenir una artista de renom internacional.

El Tablao de Carmen del Poble Espanyol de Barcelona, ha estat l’impulsor d’aquesta iniciativa. Creat l’any 1988 és un dels tablaos més importants, de reconegut prestigi internacional i amb una dilatada trajectòria en el món del flamenc. La seva filosofia és conservar la puresa, l’essència i la espontaneïtat del flamenc. La història d’aquest tablao està molt lligada a la figura de Carmen Amaya ja que en els terrenys que avui ocupa “El Pati Cordobés” va debutar l’artista davant el Rei Alfons XIII durant la celebració de la Exposició Universal de 1929.

Més informació a: www.festivalcarmenamaya.com