Actualitat

Neix Barcelona Dades Cultura, el portal de dades de cultura de la ciutat

17/06/2014

·El web Barcelona dades cultura, que impulsa l’Ajuntament de Barcelona, ofereix dades obertes dels equipaments i projectes culturals de la ciutat

Barcelona Dades Cultura és el portal d’indicadors i dades culturals que integra en un mateix espai de consulta els indicadors anuals dels principals equipaments culturals, les xifres dels festivals i de les principals festes de la ciutat, la relació de les entitats culturals que reben suport de l’Institut de Cultura de Barcelona i un potent cercador de dades.

Amb la voluntat de facilitar la informació a tots els ciutadans, Barcelona Dades Cultura ofereix dades obertes en un context narratiu i visual que té per objectiu facilitar la seva comprensió a tot tipus d’usuaris. Així, el portal ofereix diferents opcions de consulta i descàrrega de les dades: des de la visualització per pantalla o l’extracció en un full de càlcul, a diferents formats de dades obertes.

La recollida de dades, l’establiment d’un sistema d’indicadors culturals i la realització d’estudis són una activitat constant a nivell municipal i una font imprescindible per a la gestió de polítiques públiques. L’Institut de Cultura de Barcelona, en coordinació amb els diferents sectors culturals, recull dades mensuals de gairebé 300 equipaments culturals i de prop de 200 activitats (festivals i festes) de la ciutat. En paral·lel al treball quantitatiu, també impulsa periòdicament estudis sectorials. Tota aquesta informació es pot consultar a partir d’ara, i de manera unificada, en aquest nou lloc web.