Actualitat

Mostres del projecte “Tots Dansen”, amb estudiants d’ESO i Batxillerat, arreu del territori

14/05/2013

El projecte TOTS DANSEN va néixer al Mercat de les Flors de Barcelona i s’ha estès a diferents ciutats del territori català, com Granollers, on l’han acollit l’Auditori i l’Associació Cultural. Es tracta d’un projecte de dansa contemporània que s’ha dut a terme durant pràcticament tot el curs amb la participació dels grups de 1er d’ESO de l’Escola Municipal del Treball, els grups de 3r d’ESO i de batxillerat artístic de l’Institut Celestí Bellera i també dels professors d’educació física dels dos centres. La sessió final ha mostrat, el passat divendres 3 de maig, el resultat de la feina feta a Granollers.

La direcció artística ha anat a càrrec de Sebastián García Ferro i la professora de dansa de l’Escola Pereanton, Carme Nájera, ha fet d’assistent de formació.

Basat en l’actual “Jornada Jove de Creació Artística: Dansa Contemporània” d’àmbit barceloní que el Mercat de les Flors comparteix amb l’Institut d’Educació de Barcelona i l’Institut del Teatre, es va reformular el nou projecte TOTS DANSEN per tal d’estendre’l a tot el territori de Catalunya. Els dos són projectes de pràctica artística dirigida i compartida amb alumnat d’ensenyament secundari i batxillerat, amb direcció artística i de formació a càrrec de coreògrafs professionals.

TOTS DANSEN està organitzat pel Mercat de les Flors i el Consorci Transversal amb la col·laboració dels espais escènics dels municipis de Mataró, Granollers i Olot. Els resultats s’estan ensenyant a través de les mostres protagonitzades per alumnes dels diferents instituts a les tres ciutats i en una trobada a porta tancada de tots els joves intèrprets al Mercat de les Flors el dia 7 de juny 2013.

Durant aquest mes de maig se seguirà mostrant el resultat del treball a Mataró, Olot i el juny a Barcelona. Les dates:

  • Teatre Monumental de Mataró, el dia 18 de maig a les 19h
  • Teatre Principal d’Olot, el dia 24 de maig a les 21h
  • Mercat de les Flors, dia 7 de juny

Podeu veure AQUÍ el vídeo que mostra quatre moments interpretatius i imatges del multitudinari final que va acomiadar la mostra a Granollers.