Actualitat

Mor Jordi Fàbrega, director del Conservatori Superior de Dansa de l’IT

27/06/2018
Font: Institut del Teatre.
Jordi Fàbrega, director del Conservatori Superior de Dansa (CSD) des de l’any 2013 i professor del centre des de 1997, ha mort aquest dimecres 27 de juny. El funeral serà el divendres 29, a les 12.45 h al Tanatori de Sancho de Àvila. La sala del tanatori per a la vetlla estarà oberta el dijous 28, de 15 a 21 h.

Jordi Fàbrega i Górriz, doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesis «La interpretació en la dansa: una proposta pedagògica per crear vida escènica a través del moviment», estava graduat en Art Dramàtic i titulat en Mim i Pantomina per l’Institut del Teatre.

Al llarg de la seva trajectòria, va ocupar diferents càrrecs al Conservatori Superior de Dansa, al Conservatori Professional de Dansa i a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre. També va exercir com a professor d’interpretació d’IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre.

Des del 2010 va formar part de l’equip docent del Màster Universitari d’Estudis Teatrals (MUET), coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona. També va ser coordinador dels «Quaderns de dansa» de la revista Estudis Escènics des del 2007.

Va fer d’actor i director durant més de 20 anys, i va treballar la interpretació en més de 25 coreografies. En la darrera dècada va publicar diversos articles i pròlegs sobre el món de la dansa i les arts escèniques. L’any 2017 va publicar el llibre «Anna Maleras, passió per la dansa», editat per l’Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona.