Actualitat

Mor el coreògraf i dansaire Eduard Ventura

18/03/2011

L’Esbart Dansaire de Rubí ens ha informat de què aquesta nit el coreògraf i dansaire Eduard Ventura ha mort a causa d’un infart. Ventura, de 50 anys, havia estat escollit feia unes setmanes per a dur l’assessoria artística de l’Espona, Centre Nacional de Dansa Tradicional. L’APdC va formar part del procés de selecció d’aquesta assessoria.

El coreògraf rubinenc tenia una llarga trajectòria en el món de la dansa. Format en dansa catalana tradicional, dansa clàssica, espanyola, contemporània i jazz, va estar vinculat durant molts anys a l’Esbart Dansaire de Rubí, del que en va ser director artístic durant 15 anys. Va ser assessor d’altres esbarts com el Foncoberta de Banyoles i el Joaquim Ruyra de Blanes.

En el seu projecte d’assessoria de l’Espona apostava per endreçar el món de la dansa tradicional i acostar-lo a gent de totes les edats. “Per mi és una gran oportunitat perquè és un moment històric […] Vivim en una societat complexa per la pressió de la cultura globalitzadora, que en el futur encara pot ser més potent. Per això hem de fer esforços per mantenir les identitats i, en el cas de la dansa, innovar com s’ha fet en altres èpoques clau per a Catalunya”, va dir.

La inauguració de l’Espona, que estava prevista per demà 19 de març, ha quedat suspesa.

Des de l’APdC enviem les nostres condolences a la família i amics d’Eduard Ventura i lamentem molt aquesta pèrdua.

L’Esbart dansaire de Rubí anirà informant sobre els actes commemoratius mitjançant el facebook/twitter i el web de l’Entitat:
http://facebook.com/EsbartdeRubi
http://twitter.com/esbartderubi
http://www.esbartderubi.cat

Eduard Ventura reivindica la dansa tradicional catalana
 mp3  Àudio (642,04 Kb) – Data de publicació: 09.03.11