Actualitat

Mor als 87 anys Consol Villaubí, coreógrafa, ballarina i pedagoga

11/10/2019

Mor als 87 anys, Consol Villaubí, coreògrafa, ballarina i pedagoga nascuda a Badalona el 1932. Va estudiar a l’Institut del Teatre Barcelona, amb els mestres Joan Magriñá i Marina Noreg. Va continuar els seus estudis a París, becada, a l’Institut Chorégraphie del Teatre Nacional de l’Òpera amb madame Péobrajemska.

Va ballar en diversos grups d’avantguarda de la dècada del 50. Va actuar entre d’altres llocs a Moscou, Itàlia, Bèlgica, Anglaterra, Suïssa i Nova York. A Barcelona va actuar al Gran Teatre del Liceu com a primera ballarina en l’espectacle de ballet “El mandarín maravilloso”.

Després d’una intensa activitat professional en teatre, cinema i televisió, funda el 1972 el Ballet Experimental de l’Eixample, centrada en la innovació coreogràfica. Sota la seva direcció, i l’assessorament del crític i parella de Villaubí, Arnau Puig (cofundador de Dau al Set), el llenguatge del Ballet Experimental de l’Eixample era de dansa clàssica pel que fa a la tècnica, però plenament avantguardista en la concepció (els ballets escènics de Joan Brossa parteixen del mateix imaginari dialèctic). Amb la companyia van col·laborar-hi creadors com Brossa, Foix, Guinovart, Guinjoan o Tharrats.
L’acte de comiat serà aquest divendres a les 10.30h al Tanatori de Les Corts de Barcelona.