Actualitat

Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2010- Jannick Niort

19/03/2010

L’APdC ha encarregat el missatge del DID a Jannick Niort.

“Avui és un gran dia per a la dansa!

Avui, per fi, la dansa arriba oficialment i amb el reconeixement merescut a tothom!

Arriba a totes les persones: petites i grans, baixetes i altes, a les més rodonetes i a les més primetes. Arriba a les persones d’altres cultures, amb altres creences; arriba  a les persones cegues i sordes; arriba als nens i nenes, joves i adults, amb la síndrome de Down, amb la síndrome X fràgil i amb altres síndromes.

Arriba a les persones amb lesió medul·lar, amb paràlisi cerebral, amb malalties musculars degeneratives, i altres patologies. I arriba a les persones de qualsevol edat amb trastorns generalitzats del desenvolupament i amb diversos trastorns mentals.

La dansa, com l’aigua en la terra, penetra i s’infiltra a dins del cos de tots i cadascun de nosaltres per a treure-li tota la seva capacitat de crear un gest nou, un moviment o una expressió que encara no havia descobert.

Tothom pot experimentar la sensació de vibrar, deixant-se anar amb el ritme de la música, amb el ritme del vent, de la pluja o amb el ritme del silenci, amb el ritme del SEU COS.

La dansa allibera cos i ment. Balla!, no hi ha competitivitat. En el teu intent d’avui obriràs una via per a gaudir del teu propi cos amb noves sensacions. Viu-les!

La dansa et guiarà en la camí de la teva realització com a persona en tots els àmbits de la vida, et donarà força i il·lusió per a seguir endavant i obrir les portes d’una vida diferent que, amb l’esforç, ompliràs de satisfaccions.

TU pots ballar, tothom pot ballar, mou-te! Trobaràs la teva capacitat de gaudir de la dansa.

Avui, és un gran dia per a la dansa!

Avui, per fi, la dansa ha arribat a tothom!”


Jannick Niort, mestra de dansa i directora de la Fundació Psico-Art de Catalunya
Ballarina professional de 1970 al 1990, ha treballat a la TV, al cinema i en gires per França, Espanya i Japó; i ha format part de companyies de renom com la de Ramón Solé. Llicenciada en psicologia i diplomada en dansa, a mitjan dels 80 s’especialitza en dansa i discapacitat, i al 1989 crea la Fundació Psico-Art de Catalunya, centre d’activitats artístiques per a persones amb discapacitat intel·lectual, física i/o  sensorial. Fundació que actualment dirigeix i que va rebre el Premi Dansacat 2009 en la categoria de “Dansa i societat”. Paral·lelament a aquesta tasca, treballa com a psicòloga, i és docent en postgraus, màsters, seminaris i actes en relació amb la dansa i la discapacitat. A més, està acabant la seva tesi doctoral a INEFC.