Actualitat

Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2010- CID/UNESCO

15/03/2010

“Les Nacions Unides van proclamar el 2010 com l’Any Internacional de l’Acostament de les Cultures, designant a la UNESCO com organisme principal en aquesta celebració, tenint en compte la seva experiència al llarg de més de 60 anys en la promoció de l’intercanvi de coneixement i de la comprensió entre els pobles.

Irina Bokova, nova Directora General de la UNESCO, ha proposat una visió universal, denominada “nou humanisme”, una visió oberta a tota la comunitat humana, per a donar una resposta humanista a la globalització i a la crisi, amb la intenció d’emparar la cohesió social i la preservació de la pau.

La Dansa, per ser una part central de tota cultura, constituïx el mitjà ideal per a reunir a persones i cultures de diferents països. Els festivals promouen en la manera més vívida el coneixement recíproc i el respecte a la diversitat, sent centenars de milions les persones que, a nivell internacional, assisteixen a festivals de dansa cada any. Els professors que oferixen classes a països estrangers efectuen així uns ponts immediats de comprensió cimentats en els cossos dels ballarins. Desenes de milers de professors de dansa cada any creuen les fronteres nacionals per a ensenyar. Els congressos i les conferències obertes oferixen una valuosa oportunitat per a presentar el seu treball a una audiència formada per altres professionals; hi ha dotzenes de trobades internacionals anuals que reuneixen investigadors, historiadors i crítics de dansa.

Més enllà dels festivals, les classes i les conferències, simplement veure a la televisió la dansa d’un país estranger oferix la imatge més vistosa, atractiva i convincent d’un grup diferent.

Per a representar gràficament la diversitat cultural, per a un acostament de les cultures arrelat en els cossos humans, no existeix millor mitjà que la Dansa.”

Dr. Alkis Raftis
President del Consell Internacional de la Dansa
CID, UNESCO, París.

En breu l’APdC difondrà el missatge de DID encarregat a la mestra de dansa i directora de la Fundació Psico-Art de Catalunya, Jannick Niort.