Actualitat

Mireia de Querol, premiada al Baltic Movement Contest

08/07/2011

La ballarina i corògrafa Mireia de Querol i Duran -sòcia de l’APdC- ha guanyat el 3r premi del Baltic Movement Contest amb el solo And all the others (I tots els altres).

Aquest solo busca el desenvolupament d’un llenguatge de moviment  personal on, a través del cos i l’acció que genera, Mireia de Querol pot desplegar el seu univers com a intèrpret i creadora. S’hi pot veure “gestualitat, acció, expressivitat, pausa… Una partitura escrita a partir del gest i l’acció que es desplega multiplicant les possibilitats de la forma-cos-imatge-idea”, segons explica la pròpia creadora.

El Baltic Movement Contest va tenir lloc del 20 al 23 de juny a Polònia en el marc del III Festival de Dansa de Gdansk. Aquest festival acull espectacles polonesos i estrangers, tallers per a grups de diferents edats, projectes creatius i projectes socials, projectes d’entrenament per a ballarins professionals i coreògrafs, entre d’altres.

El jurat ha estat format per: Katarzyna Gdaniec | Compagnie Linga, Roberto Olivan | Espanya | Bèlgica, Janusz Skubaczkowski | ballarí i coreògraf Roberto i Zappala | director artístic de la Companyia Dansa Zappala. El jurat ha tingut en compte el valor artístic, el nivell tècnic i l’originalitat, la consciència de l’espai escènic i la dramatúrgia de la coreografia. El concurs atorga tres premis: 1r premi 3.000€, 2n premi 2.000€, 3r premi 1.000€.

http://vimeo.com/22737538