Actualitat

Mil ballarins participen al Concurs Nacional de Dansa Anaprode de Tarragona

16/05/2011

Un miler de ballarins ha participat a la sisena edició del més gran concurs de dansa d’Europa, que va celebrar-se els dies 6, 7 i 8 de maig al Palau de Congressos de Tarragona, després d’unes primeres fases eliminatòries dutes a terme al llarg del mes de març a 4 zones diferents de tot el país.

Organizat per l’Asociación Nacional para el Apoyo y la Promoción de la Danza en España Anaprode, en col·laboració amb la Confederació Nacional de Dansa de França, enguany el Concurs Nacional ha comptat amb la participació de més de mil ballarins aficionats i pre-professionals d’edats compreses entre els 8 i els 25 anys, procedents de tretze comunitats autònomes, França i Bèlgica.

Varen efectuar-se diverses proves, segons les modalitats de: dansa clàssica, contemporània, jazz, hip hop, escola bolera, dansa estilitzada, flamenc i fusió. I els candidats podien presentar-se en solitari, en parella o en grup, sempre de la mà d’un professor de l’escola que els presentava.

El jurat evaluador estava format per professors i coreògrafs professionals de Barcelona, València, Girona i França. I els premis, a més a més de reconeixement i pretigi per les escoles on s’han format, concedien als alumnes la possibilitat d’accedir directament a prestigiosos Conservatoris Professionals de l’Estat.

L’objectiu que persegueix l’Associació Anaprode és el d’alentar, promoure i enriquir els estudis de dansa dels participants al Concurs, i per això el certamen es duu a terme essencialment per a contribuir a la difusió, exhibició i promoció de la dansa, tot fomentant els intercanvis entre diferents ciutats espanyoles i europees.